Transport England

Import/Export till och från England

Att navigera i den internationella handelns vatten kan vara en utmaning, särskilt när det gäller import och export till och från ett ekonomiskt centrum som England. Ingstad & Co står redo att vara din speditör och tullmäklare genom denna komplexa process, och erbjuder skräddarsydda transportlösningar som uppfyller just dina behov. Denna guide är utformad för att ge en djupare insikt i import- och exportprocesserna och hur våra tjänster kan förenkla dessa för ditt företag. 

Förståelsen för import och export till England 

Att etablera en smidig import- och exportverksamhet till och från England kräver förståelse för en rad kritiska aspekter. Dessa inkluderar inte bara de grundläggande stegen för att starta en import- eller exportprocess utan även en djupgående kunskap om de regelverk och procedurer som specifikt gäller för handel med England. Här är några viktiga överväganden: 

London skyline, big ben

Att tänka på vid export/import efter Brexit: 

  • Tulldeklarationer: Du måste göra en tulldeklaration för alla varor du exporterar från Storbritannien. Deklarationen kan vi på Ingstad göra åt dig som tullombud då vi är certifierade av Tullverket.  
  • Ursprungsregler: Du måste bevisa var dina varor kommer ifrån för att de ska omfattas av frihandelsavtalet mellan Storbritannien och EU. Notera att EUR1 ej är giltigt ursprungsintyg vid handel mellan EU och England . 
  • Rex registrering: Rex-systemet möjliggör självcertifiering av varors ursprung. Ansök om registreringsnummer via Tullverket för smidigare handel med England. 
  • Mängdrabatter: Mängdrabatter som beviljats av en leverantör i EU kan inte längre tillämpas på varor som exporteras till Storbritannien.  
  • Tullar och avgifter: Du kan behöva betala tullar och avgifter på varor som du importerar från Storbritannien till Sverige. Du kan använda dig av Tullverkets kalkylator för att beräkna hur mycket du ska betala. 
  • Regler för specifika varor: Det finns specifika regler för export eller import av vissa varor, till exempel livsmedel, läkemedel och kemikalier. Du bör kontrollera de specifika reglerna för de varor du exporterar eller importerar. 
  • Tullfri import: När det gäller eventuell tullfri import från Storbritannien är den enbart giltig tillsammans med ett REX certifikat som innehåller ett brittiskt EORI-nummer.

Varför välja Ingstad & Co? 

Ingstad & Co har en lång historia av att erbjuda pålitliga och effektiva transportlösningar för import och export till och från England. Vårt team av erfarna specialister arbetar nära med dig för att förstå dina unika behov och utformar en skräddarsydd lösning som säkerställer att din last når sin destination säkert, i tid och inom budget. 

Andra tips: 

  • Det är en bra idé att börja planera din export i god tid. 
  • Du kan anlita oss på Ingstad & Co som tullmäklare för att hjälpa dig med tulldeklarationer och andra formaliteter. 
  • Det är viktigt att hålla dig uppdaterad om de senaste reglerna och bestämmelserna. 

Här är några resurser som kan vara till hjälp:

Kontakta oss för en skräddarsydd lösning 

Vill du starta eller utöka din import- och exportverksamhet till England? Hos Ingstad & Co erbjuder vi inte bara rådgivning, utan tar även hand om hela din transportprocess till och från England, inklusive tulldeklarationer. Kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning som möter just dina behov. 

Prisförfrågan

Vi tar helhetsansvar när ni vill impotera livsmedel. Allt från paketering till tillstånd som krävs.

Ett skepp i en kanal som fraktar containrar och kranar

Allt för era maskintransportbehov, oavsett om ni behöver transportera era maskiner inom Sverige eller till destinationer utomlands. 

Ett stort rum med konst och renässans möbler

Vi erbjuda skräddarsydda lösningar för kunder inom konst-, galleri- såväl som museibranschen.

djurtransport
Vår långa erfarenhet av djurtransporter innebär att vi vet hur olika djur ska hanteras för att må bra och få rätt tid att vila under transporterna.

Behöver du frakta något?

Vi arbetar med alla typer av internationella transporter, har du några frågor kontakta oss gärna!