Importera från Kina

Vad ska man tänka på när man importerar från Kina?

Ingstad & CO – Ert självklara val för att importera från kina

Att importera från Kina kan vara en lönsam affär för många företag. Kina är världens största exportör och har ett brett utbud av produkter till konkurrenskraftiga priser. Ingstad & CO hjälper dig att importera från Kina på ett smidigt och säkert sätt. Men innan vi dyker in i fördelarna och möjligheterna med import från Kina, låt oss besvara några viktiga frågor om detta ämne. 

Tullregler för import från Kina

När du importerar varor från Kina är det viktigt att förstå tullreglerna. Tullavgifter och importskatter kan variera beroende på vilken typ av produkt du importerar och dess värde. Det är klokt att konsultera med tullmyndigheterna eller en tullmäklare för att säkerställa att du följer de gällande tullreglerna. Här på Ingstad & CO hjälper vi dig att navigera tullreglerna och se till att du betalar rätt tullavgifter.

Vilken tullavgift gäller vid import från Kina till EU?

Tullavgiften kan variera beroende på produkten. När du importerar från Kina kan det förekomma undantag eller särskilda regler för avgiften. Det är viktigt att ha korrekt information om dina specifika varor. 

Vilka importrestriktioner finns det från Kina?

Sverige och Europeiska unionen har importrestriktioner för vissa produkter, inklusive vissa hälsoskydds- och säkerhetsstandarder. Innan du importerar varor från Kina bör du kontrollera att produkten och dess dokumentation uppfyller de krav som EU fastställt. Det kan också finnas särskilda restriktioner för varor som är skyddade av immateriella rättigheter.

Vilka tillstånd behöver du som importör för att importera från Kina?

Beroende på vilka produkter du vill importera från Kina kan det krävas olika tillstånd. Till exempel kan det krävas särskilda tillstånd för att importera livsmedel eller läkemedel. Det är viktigt att undersöka vilka tillstånd som krävs innan du importerar från Kina. En del av vår helhetslösning till dig som kund är att ge råd kring nödvändiga tillstånd som ni måste söka i förväg för att undvika problem vid införtullning i Sverige och därmed säkerställa att din importprocess går smidigt. Därav är det viktigt att ni kontaktar oss innan ni köpt något i ett annat land.

Lanternor och bambo som man kan importera fårn kina

Transportalternativ för import från Kina

När det kommer till att importera varor från Kina är det viktigt att ha flexibilitet när det gäller transportalternativ. På Ingstad & Co strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva lösningar. Därför erbjuder vi ett brett utbud av transportalternativ:

Oavsett vilket fraktsätt som du väljer, kan du lita på att vi hanterar hela transportprocessen noggrant och professionellt. Vi strävar efter att göra importen från Kina så smidig som möjligt, och vårt mål är att du ska vara nöjd med våra tjänster. 

Sammanfattningsvis, import från Kina kan vara en lönsam affärsmöjlighet, men det kräver noggrann planering och efterlevnad av gällande regler och tullbestämmelser. Ingstad & Co rekommenderar att du samarbetar med experter inom import och tullhantering för att säkerställa en framgångsrik och problemfri importprocess.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver ytterligare rådgivning eller hjälp med din import från Kina.

FAQ: Övriga frågor om import från kina

Processen börjar med att ring oss, maila, eller fylll i formuläret om din förfrågan. Vi guidar er genom hela processen.

040-745 80 eller sales@ingstad.se 

Till kontaktsidan >>

Börja med att kontakta oss och informera om vilken vara ni vill importera samt från vilket land. 

Det är ett unikt registreringsnummer som vi anger åt dig i din importdeklaration.  

För mer information kan du läsa mer på tullverket.

Ja, vi kan ansöka om ett EORI nummer för er räkning. 

Det beror på vilken typ av vara du vill importera. Kontakta oss och informera om vad det är för vara du önskar importera så berättar vi mer. 

För sjö, full container eller samlastningscontainer tar det ungefär 45 dagar från hamn till hamn.

Flyger vi istället godset tar det ungefär 3-7 dagar. 

Transporterar på järnväg tar det ungefär 35-40 dagar. 

Vid Ingstads offert till dig finns det inga dolda avgifter. Däremot kan tullverket vilja kontrollera godset vid importdeklarationen. Om tullverket vill göra en fysisk kontroll kan det uppkomma terminalkostnader. Dessa kostnader uppstår i samband med om containern behöver tömmas på tullager för kontroll. Det är ingenting som Ingstad kan styra över eller kontrollera på förhand. 

Prisförfrågan

Vi tar helhetsansvar när ni vill impotera livsmedel. Allt från paketering till tillstånd som krävs.

Ett skepp i en kanal som fraktar containrar och kranar

Allt för era maskintransportbehov, oavsett om ni behöver transportera era maskiner inom Sverige eller till destinationer utomlands. 

Ett stort rum med konst och renässans möbler

Vi erbjuda skräddarsydda lösningar för kunder inom konst-, galleri- såväl som museibranschen.

djurtransport
Vår långa erfarenhet av djurtransporter innebär att vi vet hur olika djur ska hanteras för att må bra och få rätt tid att vila under transporterna.

Behöver du frakta något?

Vi arbetar med alla typer av internationella transporter, har du några frågor kontakta oss gärna!