Ett utbud av våra transportmetoder

Vi erbjuder ett brett utbud av fraktmetoder och kan anpassa dem efter era behov

Ingstad Ab är en fraktmäklare som erbjuder enkla och kostnadseffektiva färglösningar. Detta gör vi genom att ha ett brett kontaktnät med lätt åtkomst till flertal olika metoder för att transportera gods. Bland de fraktmetoderna vi ofta använder oss av är flygfrakt, vägfrakt, järnvägstransport, sjöfrakt och intermodala fraktmetoder. 

Vårt mål är att erbjuda en smidig, säker och effektiv fraktlösning för att hjälpa våra kunder att uppnå sina affärsmål. Vi vill kunna hjäpa dig hela vägen genom hantera dokment, planering, logistikutredningar, paketering med mera. Här på ingstad hjälper vi dig med internationell frakt så som inom sverige. Följande är några sätt vi sköter ert gods: 

En snabb transport genom flyg

Ett av de snabbaste transportalternativen som finns är flygfrakt. Det är användbart för att transportera viktiga eller ömtåliga produkter samt för att göra sista minuten-leveranser. Snabb leverans och utmärkt säkerhet är två fördelar. För stora eller tunga föremål är kommer även höga kostnader och bristande kapacitet vilket gör att många kan överväga alternativa fraktlösningar. Även om det är en stigma mot frakt vi flyg så finns det miljövänliga alternativ som också kan vara priseffektiva.

Frakta mellan kontinenter med båt

Den mest kostnadseffektiva leveransmetoden för stora eller tunga varor är sjövägen. Både långväga resor och transport av stora volymer är lämpliga för det. Fördelarna är bland annat kapaciteten att flytta stora volymer till lägre kostnader men har däremot fler leveransförseningar och en ökad risk för väderrelaterade skador.

Vägfrakt, en standard lösning

Detta anpassningsbara fraktläge möjliggör leverans av varor till praktiskt taget var som helst i världen. Den är lämplig för att leverera lokalt eller transportera mindre produkter. Två av de största fördelarna är kostnadsbesparingar och möjligheten till flexibla leveransscheman. Däremot är kan det förkomma längre leveranstider och större risk för skador under frakten.

Transport på räls

Att frakta gods via järnväg är både kostnadseffektivt och hållbart för miljön. Det är lämpligt att flytta stora eller tunga föremål till skillnad från till exempel flyg. Fördelarna med järnvägstransporter är bland annat sänkta priser och ofta en mindre miljöpåverkan. Samma här som med vägfrakt så är leveranstider ofta längre och tåg har även begränsad kapacitet att distribuera till mindre eller mer avlägsna platser.

Anpassad intermodal transport

För att transportera varor kombinerar intermodala fraktmetoder två eller flera fraktalternativ. Den största fördelen med intermodala fraktmetoder är den flexibilitet de ger när det gäller att skapa rutter, leveranstid och kostnad, samt förmågan att smidigare hantera leveranskedjan och säkerställa säkerheten för de varor som transporteras. Intermodala fraktmetoder används ofta för komplexa fraktbehov och för att förbättra effektiviteten och tillförlitligheten i leveransprocessen.

Prisförfrågan

Specialtransport

Vi tar helhetsansvar för de mest ovanliga transportuppdrag. Allt från paketering till tillstånd som krävs.

Flygfrakt

Som oberoende fraktmäklare kan vi erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva flygfrakterna.

Vi har lång erfarenhet av intermodala transporter. Vi kombinerar då metoderna som passar bäst för din transport.

Järnvägstransport
Vi erbjuder järnvägsfrakt där detta är möjligt och om kostnaderna och transporttiderna är gynnsamma.
Sjöfrakt

Vi köper in de mest kostnadseffektiva frakterna direkt från rederier och NVO-operatörer utan att gå via speditörer. 

Vägfrakt

Vi använder olika åkerier som ger personlig service och möjlighet att följa godsets väg till slutkund.

Behöver du frakta något?

Vi arbetar med alla typer av internationella transporter, har du några frågor kontakta oss gärna!