Importdeklaration

Vi hjälper er med importdeklarationen

Rätt tullbehandling kan reducera kostnader. Det är viktigt att ha kunskap att göra själva tullklareringen på ett korrekt sätt men också att kunna hantera eventuella svårigheter som uppstår. Det kan till exempel handla om hur man överklagar tulltillägg så att dessa reduceras eller avskrivs helt.

Ingstad & Co är anslutet till Tullverkets TDS (Tulldatasystemet) och har kunnig och erfaren personal som arbetar med tullärenden varje dag. Det betyder snabba och korrekta tulldeklarationer för våra kunder. Ingstad fungerar som din tullmäklare och tullombud. Du behöver inte själv ha kontakt med Tullverket, vi sköter allt.

Vi är också AEOF-certifierade hos Tullverket vilket medför lättnader i den gränsöverskridande verksamheten för dig som kund. Ring så berättar vi vilken nytta det innebär för ditt företag.

AEOF står för Authorised Economic Operator och för att bli certifierat måste företag ha dokumenterade och säkra rutiner genom hela verksamheten. Läs om fördelarna med AEOF. Läs mer om våra certifieringar

Bland våra anställda finns tullexperter som gärna svarar på alla era frågor inom tullområdet.

Gällande vilka tillstånd, tull och avgifter som gäller vid import, läs mer här.

Import av livsmedel

Vid import av livsmedel finns många regler att följa. Läs mer här

Checklista för importdeklaration

Checklista till Tulltjänster Import/Export. Nedan punkter ska du som importör ha koll på innan vi kan göra en importdeklaration.

  1. Handelsfaktura: Listar de varor som är med i sändningen tillsammans med dess värde. Detta gäller även varor som räknas som gåvor/presenter.
  2. Packlista: Lista på de varor som är med i sändningen tillsammans med dess vikt, båda nettovikt och bruttovikt.
  3. Fraktkostnad: Den kostnad som uppstått för frakten från avsändarplatsen till mottagarplatsen. Denna kan ibland stå angiven på fakturan eller omfattas av ett leveransvillkor där den ingår i kostnaden för varorna.
  4. Fraktsedel: Dokument som styrker varans leverans från avsändarplatsen till mottagarplatsen. (B/L, CMR ex)
  5. EORI-nummer: Ett unikt registreringsnummer som anges i tulldeklarationen för din som importerar/exporterar via ett momsregistrerat företag. Ansökan för EORI-nummer kan vi som ombud göra. Importerar/exporterar du som privatperson anges istället ditt personnummer i tulldeklarationen.
exportdeklaration

Behöver ni hjälp med er exportdeklaration? Ingstad & Co har kunnig och erfaren personal som arbetar med tullärenden varje dag.

Behöver du frakta något?

Vi arbetar med alla typer av internationella transporter, har du några frågor kontakta oss gärna!