Internationella transporttjänster - Transportmäklare

Vi erbjuder transporttjänster internationellt samt inrikes

Välkommen till Ingstad AB, en ledande fraktmäklare inom logistikbranschen. Vi är specialiserade på att koppla samman speditörer med transportörer för att underlätta transporten av varor och gods primärt internationellt men såklart även inrikes.

Vårt team av erfarna experter har en djupgående förståelse för de olika transportsätten som finns tillgängliga, därbland; lastbilstransport, järnväg, flygfrakt och sjöfrakt. Vi arbetar nära våra kunder för att bestämma den mest kostnadseffektiva och lättskötta metoden för transport av kundens varor. Vi tar stor hänsyn till faktorer som tidsbegränsningar, budget och typen av gods som skickas.

Förutom att hitta transportörer för att flytta dina varor, erbjuder vi även en rad tilläggstjänster för att göra fraktprocessen så smidig som möjligt. Detta inkluderar spårning av försändelser och tulltjänster som import och export deklarationer och tillhandahållande av försäkringsskydd för varorna som transporteras.

Vi har byggt starka relationer med ett brett nätverk av transportörer för att möta behoven hos vår breda kundbas. Oavsett vad dina fraktbehov är så har vi kunskapen och resurserna för att få dina varor dit de behöver gå säkert och effektivt.

Läs en rad av vår nöjda kund

Att ha kunder över hela världen ställer krav på att man har koll på sina leveranser och vad som gäller så godset kommer fram som utlovat. Ingstad med service och kompetens är ett stort stöd för oss både vad som gäller fraktbokningar och olika lösningar, så både vi och våra kunder kan känna oss trygga.”  

Gunilla Brandt, Administration Manager
Seaflex AB

Bra att veta när du ska anlita en fraktmäklare

Här är några saker som kan vara bra att tänka på när du kontaktar en fraktmäklare:

  1. Erfarenhet och rykte: Leta efter en fraktmäklare med en bevisad meritlista av framgång i branschen för att få en känsla av mäklarens pålitlighet och kundservice.
  2. Prissättning och villkor: Se till att du förstår villkoren, prisstrukturen och eventuella avgifter eller tilläggsavgifter som kan tillkomma.
  3. Val av transportör: Fråga mäklaren om deras process för att välja transportörer för att transportera dina varor. En erfaren mäklare kommer att ha etablerade relationer med pålitliga transportörer och kommer att kunna förse dig med information om deras säkerhetsdata och försäkringsskydd. Fundera på vad som är viktigast för dig, är det tiden, priset eller säkerheten i transporten?
  4. Kommunikation: Bra kommunikation är nyckeln när du arbetar med en fraktförmedlare. Se till att föra tydliga dialoger och förväntningar från början för att säkerställa att eventuella problem kan åtgärdas i tid.
  5. Tilläggstjänster: Ta reda på vilka tilläggstjänster mäklaren erbjuder, såsom spårning av gods, tulltjänster och försäkringsskydd. Dessa tjänster kan vara värdefulla att få hjälp med för att effektivisera fraktprocessen.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Ingstad & Co om du har generella frågor gällande import eller export av hästar.

Räkna ut ditt pris för din transport!

Hur når vi dig?
Specialtransport

Vi tar helhetsansvar för de mest ovanliga transportuppdrag. Allt från paketering till tillstånd som krävs.

Flygfrakt

Som oberoende fraktmäklare kan vi erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva flygfrakterna.

Vi har lång erfarenhet av intermodala transporter. Vi kombinerar då metoderna som passar bäst för din transport.

Järnvägstransport
Vi erbjuder järnvägsfrakt där detta är möjligt och om kostnaderna och transporttiderna är gynnsamma.
Sjöfrakt

Vi köper in de mest kostnadseffektiva frakterna direkt från rederier och NVO-operatörer utan att gå via speditörer. 

Vägfrakt

Vi använder olika åkerier som ger personlig service och möjlighet att följa godsets väg till slutkund.

Behöver du frakta något?

Vi arbetar med alla typer av internationella transporter, har du några frågor kontakta oss gärna!