Hur stor är en container? 

Storlekar på containrar

För att säkerställa effektiv frakt och hantering är det nödvändigt att förstå de exakta måtten på olika containertyper. Genom att känna till dimensionerna på dessa kan ni som företag välja rätt container för era fraktbehov. Containrar finns i flera standardstorlekar, från 20-fots containern till den större 40-fots high cube containern, var och en designad för specifika typer av last och transportkrav. Denna översikt av containerstorlekar och deras mått ger en detaljerad insikt i de olika alternativen och deras respektive användningsområden. 

20-fots container 

En 20-fots container är standard inom sjöfart och används ofta för mindre volymer av gods.  

Mått 

Externa mått 

Interna mått 

Längd 

6068 mm 

5898 mm 

Bredd 

2438 mm 

2352 mm 

Höjd 

2591 mm 

2393 mm 

Volym och viktkapacitet 

Containerstorlek 

Volym 

Viktkapacitet 

20-fots container 

33 kubikmeter 

Maximal lastvikt: 28000 kg 

40-fots container 

67 kubikmeter 

Maximal lastvikt: 28000 kg 

40-fots high cube container 

76 kubikmeter 

Maximal lastvikt: 28000 kg 

40 fots Open top container 

76 

kubikmeter 

 

Vilken containerstorlek behöver du? 

Valet av containerstorlek beror på typen och mängden gods du vill transportera. För tungt och kompakt gods som maskiner eller kemikalier är en 20-fots container lämplig. För skrymmande gods och större volymer som exempelvis möbler eller fordon är en 40-fots container idealisk. High cube containrar, med extra höjd, passar för höga föremål eller stora maskiner och volymgods. Att välja rätt containerstorlek kan optimera dina transportkostnader och förbättra logistikeffektiviteten. 

ISO containrar 

ISO-containrar är standardiserade enligt internationella mått och specifikationer fastställda av International Organization for Standardization (ISO). Dessa standarder säkerställer att containrar kan användas globalt och enkelt hanteras mellan olika transportmedel som sjö, lastbilar, tåg och fartyg. ISO-containrar finns i olika storlekart.ex. 20-fots, 40-fots och high cube, och är designade för att vara hållbara och säkra för att skydda lasten under transport. 

Osäker? Kontakta då oss! 

Att välja rätt container att viktigt för att kunna maximera volym och vikt. Detta gör varje frakt så kostnadseffektivt som möjligt. Blir ni osäkra på vilken container som passar ert ändamål bäst? Kontakta oss för att diskutera dina specifika transportbehov och få expertråd om vilken containerstorlek som passar bäst för ditt gods. 

Prisförfrågan

Sök